ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Χρησιμοποιούμε λογιστικές και ελεγκτικές δεξιότητες για να παρέχουμε μια ανάλυση των οικονομικών αρχείων σε συνδυασμό με την επίλυση διαφορών, καθώς και με τη διερεύνηση απάτης και κλοπής. Οι μέθοδοι μέτρησης ζημιών που διαθέτουμε μπορούν να καθορίσουν την έκταση της οικονομικής ζημίας και των παράνομων λογιστικών πρακτικών. Έχουμε επίσης τα προσόντα για την ανίχνευση περιουσιακών στοιχείων και τη δικαστική λογιστική.

Ποιος χρειάζεται τη Δικαστική Λογιστική;

Η δικαστική λογιστική – που ονομάζεται επίσης χρηματοοικονομική εγκληματολογία ή εγκληματολογικός έλεγχος – είναι ένας τομέας λογιστικής που διερευνά πραγματικές ή αναμενόμενες διαφορές. Οι διαφορές μπορεί να κυμαίνονται από δικαστικές διαφορές που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις έως τη λύση του γάμου. Αναλαμβάνουμε τόσο την υποστήριξη διαφορών όσο και τη λογιστική έρευνας για μεγάλες εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Απαιτούνται υπηρεσίες Δικαστικής Λογιστικής για έρευνες σε διάφορους κλάδους. Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένες εργασίες στη δικαστική λογιστική:

Διαφορές μεταξύ μετόχων ή εταίρων: Η αποζημίωση και τα οφέλη που δίνονται σε καθέναν από τους μετόχους ή τους εταίρους είναι ένα από τα πιο κοινά ζητήματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έρευνες απάτης σε επιχειρήσεις/εργαζόμενους: Η διερεύνηση της απάτης σε εργαζόμενους απαιτεί συχνά προσδιορισμό της έκτασης της απάτης. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την ταυτοποίηση του δράστη. Πολλές φορές, τέτοιες εργασίες απαιτούν συνεντεύξεις από το προσωπικό που είχε πρόσβαση στα κεφάλαια.

Οικονομικές ζημίες επιχειρήσεων: Αυτού του είδους οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν συμβάσεις διαφορές, αξιώσεις κατασκευής και απαλλοτριώσεις. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν αξιώσεις ευθύνης προϊόντων, παραβιάσεις εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ζημίες που προκύπτουν από εικαζόμενη παραβίαση συμφωνίας μη ανταγωνισμού.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η υποστήριξη της δικαστικής οδού περιλαμβάνει τον ποσοτικό προσδιορισμό των οικονομικών ζημιών σύμφωνα με υφιστάμενες ή εκκρεμείς διαφορές με τη χρήση λογιστικών και ελεγκτικών τεχνικών. Διαθέτουμε έμπειρα ικανά στελέχη που μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες αποτελεσματικά για να βοηθήσουν στον υπολογισμό και την τεκμηρίωση οποιασδήποτε πιθανής οικονομικής απώλειας ή ζημίας. Στον σημερινό κόσμο των ολοένα και πιο περίπλοκων διαφορών σε συνδυασμό με αδίστακτα άτομα, απλά δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Επιπλέον, η πιθανότητα επιτυχίας σας αυξάνεται όταν έχετε στο πλευρό σας την τεχνογνωσία ενός έμπειρου Ορκωτού Λογιστή.

Λαμβάνετε μια διαφορετική άποψη, καθοδήγηση που δείχνει τη νομική ομάδα σας προς τη σωστή κατεύθυνση και συμβουλεύεστε για τα πιο χρήσιμα έγγραφα. Αυτή η διαβούλευση θα καλύπτει βασικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν στην αντιπολίτευση, κατάθεση ειδικευμένων μαρτύρων και αντίκρουση της κατάθεσης ανακοπής.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν βοήθεια σχετικά με ζητήματα προδικασίας και δοκιμών, πληροφορίες, δημιουργία εγγράφων και εκθεμάτων και συλλογή καθώς και σαφείς επεξηγήσεις των γεγονότων σχετικά με λογιστικά, επιχειρηματικά και φορολογικά.

Μπορούμε επίσης να εκτελέσουμε:

  • Ανάπτυξη στρατηγικής, ανάλυση δεδομένων, προετοιμασία μαρτύρων
  • Αξιολόγηση ζημιών, ζημιών, κερδών, κερδών (απωλεσθέντων κερδών), επιχειρηματικών διαφορών, ανάλυση οικονομικών ζημιών και επιχειρηματικής αξίας
  • Αντίρρηση σε αντίθετες μαρτυρίες εμπειρογνώμονα και ερωτήσεις αντιπαράθεσης
  • Βοήθεια στις διαπραγματεύσεις διευθέτησης

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστεί να διερευνήσετε εάν έχει συμβεί απάτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως κλοπή περιουσίας ή αποθέματος από υπαλλήλους, υπεξαίρεση κεφαλαίων από υπαλλήλους, μίζες σε υπαλλήλους από εξωτερικές επιχειρήσεις, απάτη σε τίτλους και ασφαλιστική απάτη.

Μαζί με τις ερευνητικές λογιστικές υπηρεσίες μας, φέρνουμε τις λογιστικές γνώσεις και την εμπειρία μας στον τομέα για να σας δώσουμε μια σαφή κατανόηση της κατάστασης.

ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΠΑΤΗΣ

Στη Broulias Financial οι έμπειροι επαγγελματίες μας, συμπεριλαμβανομένων των Certified Fraud Examiners (CFE) και Certified Public Accountants (CPA), οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Financial Forensics (CFF), μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για να βοηθήσουν στην αποτροπή, πρόληψη και ανίχνευση απάτης στον οργανισμό σας. Αν και ο κίνδυνος απάτης δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί, μέσω του κατάλληλου προγραμματισμού και της συνεχούς παρακολούθησης, μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της.

Επιπλέον, χρησιμοποιούμε λογιστικές και ελεγκτικές δεξιότητες για να παρέχουμε ανάλυση των οικονομικών αρχείων σε συνδυασμό με έρευνες απάτης και κλοπής. Οι μέθοδοι μέτρησης ζημιών που διαθέτουμε μπορούν να καθορίσουν την έκταση της οικονομικής ζημίας καθώς και να εντοπίσουν παράνομες λογιστικές πρακτικές.

Προσφέρουμε επίσης αξιολογήσεις κινδύνου απάτης και έρευνες απάτης.

Για βοήθεια με απάτες που μπορεί να σχετίζονται με:

Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε με τη χειροκίνητη χειραγώγηση καταχώρησης ημερολογίου, την απάτη μισθοδοσίας/υπαλλήλους-φαντάσματα και τη διαχείριση κερδών.

Οι ιατροδικαστικές έρευνες λαμβάνουν διάφορες μορφές

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι ότι οι υπηρεσίες ενός εγκληματολογικού λογιστή απαιτούνται για έρευνες σε διάφορους κλάδους.

Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένες εργασίες στη δικαστική λογιστική:

Διαφορές μεταξύ μετόχων ή εταίρωνΗ αποζημίωση και τα οφέλη που δίνονται σε καθέναν από τους μετόχους ή τους εταίρους είναι ένα από τα πιο κοινά ζητήματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έρευνες απάτης επιχειρήσεων/εργαζομένωνΗ διερεύνηση της απάτης σε εργαζόμενους απαιτεί συχνά τον προσδιορισμό της έκτασης της απάτης. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την ταυτοποίηση του δράστη. Πολλές φορές, τέτοιες εργασίες απαιτούν συνεντεύξεις από το προσωπικό που είχε πρόσβαση στα κεφάλαια.

Οικονομικές ζημίες επιχειρήσεων: Αυτά τα είδη δεσμεύσεων περιλαμβάνουν συμβάσεις, αξιώσεις κατασκευής και απαλλοτριώσεις. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν αξιώσεις ευθύνης προϊόντων, παραβιάσεις εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ζημίες που προκύπτουν από εικαζόμενη παραβίαση συμφωνίας μη ανταγωνισμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ